Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
sloe-bottle.png
Art. nr
351
Pris
251 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
26 %

Plymouth Sloe Gin

Sloe gin är inte en gin i sig, utan en ginbaserad likör smaksatt med slånbär. Grunden till Plymouth Sloe Gin är Plymouth Gin som får stå och dra med slånbär en tid för att sedan sötas och spädas ner något. Plymouth grundades redan 1793 och är idag Englands äldsta gindestilleri fortfarande i produktion.

 • Land

  Storbritannien

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Plymouth

 • Doft

  En rik söt doft av slånbär, mandel och mörka körsbär

 • Smak

  Fruktig och balanserad söt smak med slånbär och bittermandel med ett fräscht avslut

 • Övrigt

  Slånbärsgin har en väsentlig del i engelsk kultur och historia även om ingen minns riktigt längre var, när och varför man först började tillverka den. Mest troligt är det dock att det var ett sätt att konservera bären för att få dem att hålla året runt. En bonus var att den då många gånger fräna ginen blev betydligt angenämare efter att ha haft slånbär badandes i sig. Om det är någon gin som förtjänar epiteten klassisk och stilbildande är det Plymouth. Genom att dra ner på mängden bittra kryddor i receptet och integrera enbären mer i citrusen lyckades man skapa en mer publik gin som var för folket. Idag, mer än 220 år senare, bygger fortfarande den mesta klassiska London Dry Ginen väldigt mycket på den formel och stil som Plymouth en gång introducerade till det törstande brittiska folket.