Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
sloe-bottle.png

Plymouth Sloe Gin

249 kr,
art.nr. 351

Den 1 mars lanseras Plymouth Sloe Gin i ordinarie sortiment på Systembolaget. Plymouth Gin destilleras nu som då i Plymouth i södra England, vattnet hämtas som det alltid gjorts från floden Dartmoor. Man använder fortfarande de koppar-potstills som använts sedan 1855, receptet följer originalet och innehåller samma sju örter och kryddor.

 • Land

  England

 • Producent

  Plymouth Gin

 • Alkoholhalt

  26 %

 • Doft

  En fyllig karaktär av slånbär, söta körsbär och mandel.

 • Smak

  Fruktig och välbalanserad smak av syra och sötma med ett fräscht avslut.

Slånbären mognar under oktober då de handplockas, en inte helt lätt uppgift eftersom buskarna har mycket taggiga grenar. Innan bären får macerera säger sägnen att bären skulle stickas med en silverspets för att göra hål på ytan. En mer etablerad metod är att frysa bären, och skalet spricker. Nu kan bären få laka ur ordentligt i Plymouth gin för att få sin fina färg, smak och struktur.

Plymouth Sloe Gin har en djup färg, fyllig karaktär av slånbär, söta körsbär och mandel. Fruktig och välbalanserad smak av syra och sötma med ett fräscht avslut.

Hitta Plymouth Sloe Gin på Systembolaget