Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
gin_plymoth.jpg
Art. nr
53628
Pris
399 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
57 %

Gin

Plymouth Navy Strength

Plymouth grundades redan 1793 och är idag inte bara Englands äldsta gindestilleri fortfarande i produktion, utan även det äldsta oförändrade ginreceptet. Totalt består kryddningen nu, som då, av sju olika smakgivare. Utöver enbär hittas grön kardemumma och en lite sötare typ av apelsin som vanligen äts framför den bittrare, men högst aromatiska pomeransen, som mer traditionellt används i klassisk brittisk gin. Hyllar Plymouths långa förening med den Brittiska Kungliga Flottan. Inget fartyg lämnade hamnen utan ett ordentligt förråd Navy Strength.

 • Land

  Storbritannien

 • Producent

  Chivas Brothers

 • Region

  Plymouth

 • Doft

  De väldoftande och aroma-tiska örterna förstärks med denna högre styrka, samtidigt som de behåller den släta och mjuka karaktär som Plymouth Gin är känd för.

 • Smak

  Intensiv och rik smak

 • Övrigt

  Om det är någon gin som förtjänar epiteten klassisk och stilbildande är det Plymouth. Målsättningen, när man drog igång projektet i den lilla hamnstaden Plymouth i slutet av 1700-talet, var att skapa en mer publik gin som var för folket. Genom att dra ner på mängden bittra kryddor och integrera enbären mer i citrusen lyckades man med just detta. Framgången lät inte vänta på sig och idag, mer än 220 år senare, bygger fortfarande den mesta klassiska London Dry Ginen väldigt mycket på den formel och stil som Plymouth en gång introducerade till det törstande brittiska folket.