Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
M_Sloe_Gin.jpg
Cocktail
Art. nr
82543
Pris
351 kr
Volym
500 ml
Alkoholhalt
29 %

Gin

Monkey 47 Sloe Gin

Sloe gin är inte en gin i sig utan en ginbaserad likör smaksatt med slånbär. Monkey 47 Sloe Gin grundar sig på vanliga Monkey 47 och spetsas först med lite av huvudet och svansen från smakdestilleringen, för att sedan ligga med färska slånbär och laka ur smak. Att tillsätta en del av huvudet och svansen ger parfym och lite skarpare kryddor som gör att ginen bryter igenom slånbären och sötman väldigt snyggt.

 • Land

  Tyskland

 • Producent

  Black Forest Distillers

 • Doft

  Frisk bärig doft med ett elegant parfymigt avslut

 • Smak

  En kryddig sötma och tydlig smak av mörka bär med enbär och örter i avslutet

 • Övrigt

  Monkey 47s historia berättar om en överstelöjtnant vid brittiska flygvapnet vid namn Montgomery Collins. Under andra världskriget blev Montgomery stationerad i Berlin. Efter avslutad tjänstgöring beslöt Montgomery Collins att stanna kvar i Berlin och hjälpa till att återuppbygga staden. Hans hjärteprojekt blev Berlin zoo där han till slut blev fadder åt en apa kallad Max. I början av 1950-talet flyttade Montgomery till Schwarzwaldskogen och öppnade ett värdshus han döpte till Zum Wilden Affen (Den vilda apan) efter sin apkompis Max. Brittisk som han var började Montgomery såklart även att producera gin att bjuda sina gäster på och även denna fick namn efter apan, Max the wild monkey gin. Genom historiens gång hamnade till slut receptet på Montgomerys gin i händerna på Alexander Stein som 2008 beslöt att åter väcka liv i Max. Efter två år av experimenterande med Montgomerys komplexa recept med 47 smakgivare hade man tillslut hittat rätt och Monkey 47 Schwarzwald Dry gin var född.