Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
mandarina napoleon.jpg
Avec
Dessert
Cocktail
Art. nr
678
Pris
269 kr
Volym
500 ml
Alkoholhalt
38 %

Likör

Mandarine Napoléon

Mandarine Napoléon är minst sagt en spritikon som lanserades redan 1892. Huvudsmaksättningen är söta mandariner från medelhavsområdet som spetsas med en hemlig blandning av 20 olika kryddor. Hela härligheten lagras i tre år på ekfat och blandas slutligen med fin cognac.

 • Land

  Nederländerna

 • Producent

  Fourcroy De Kuyper

 • Doft

  Intensiv doft av mandariner med toner av vanilj, grönt te och muskotnöt.

 • Smak

  Fyllig och söt smak med saftig mandarin och angenäm beska med långt avslut och toner av cognac

 • Övrigt

  Mandarine Napoléon lanserades 1892, men dess anor sägs gå nära 100 år tillbaka, då den franska kemisten Antoine-François Fourcroy, på uppdrag av självaste Napoléon Bonaparte skapade detta elixir. Efter att Fourcroy gått ur tiden 1809 och Napoléon blivit avsatt 1815 föll drycken i glömska. Det var först 1892 när ett belgiskt destilleri ägt av Fourcroys barnbarn återupptog produktionen, paketerade den i sin ikoniska flaska och officiellt döpte drycken till just Mandarine Napoléon, som det verkligen tog fart. Idag ägs och produceras Mandarine Napoléon av De Kuyper, som är världens största producent av cocktaillikörer. De Kuyper är ett av Nederländernas äldsta familjeföretag och har varit aktivt ända sedan 1695.