Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
jabali_web.jpg

Del Maguey Wild Jabali

kr,
art.nr.

Agave Jabali kan ta upp till 20 år på sig att mogna och är väldigt utmanande att arbeta med. Dels är den sällsynt och svår att hitta, och dels bildar agaven naturligt ett skum efter rostningen, som kan ställa till det rejält vid såväl jäsning som destillering. Del Maguey anses, med all rätt, vara den första internationella hantverksmezcalen och det tog nästan tio år innan nästa varumärke lanserades.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

 • Alkoholhalt

  45% %

 • Doft

  Stor doft av färska fikon, bakat äpple och stjärnanis

 • Smak

  Syrlig smak med blommiga toner av söt viol samt timjan och dragon

Art. Nr:

Volym:

Pris:

700 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Del Maguey grundades redan 1995 av den internationellt erkända konstnären Ron Cooper. Ron hade stött på mezcal under sina resor och vandringar i Oaxaca i södra Mexiko. Rons mission var att erbjuda världen hantverksmässig och traditionell mezcal och att lyfta fram den nästan bortglömda kulturen och den unika terroir som varje producerande by har samt den unika karaktär varje typ av agave besitter. Därav namnet Del Maguey Single Village Mezcal. Maguey är det äldre namnet för just agave. De karaktäristiska och färgglada etiketterna som har blivit ett av signum är ritade av den nu bortgångna konstnären Ken Price, som bodde granne med Ron under hans tid på konstskola i Kalifornien.