Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
crema_web.jpg

Del Maguey Crema de Mezcal

kr,
art.nr.

Cream de Mezcal är ett lite mer speciellt uttryck i Del Magueys serie då den snarare är att betrakta som en mezcalikör. Basen är Del Maguey Vida som i efterhand smaksatts och sötats med nypressad agavesyrup i proportionerna 90% mezcal och 10% agavesyrup. Del Maguey anses, med all rätt, vara den första internationella hantverksmezcalen och det tog nästan tio år innan nästa varumärke lanserades.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

 • Alkoholhalt

  40% %

 • Doft

  Djup söt frukt med toner av päron, vanilj och grillad ananas.

 • Smak

  Söt smak av nyrostat kaffe och smörkola med en balanserad lätt rökig eftersmak.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

700 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Del Maguey grundades redan 1995 av den internationellt erkända konstnären Ron Cooper. Ron hade stött på mezcal under sina resor och vandringar i Oaxaca i södra Mexiko. Rons mission var att erbjuda världen hantverksmässig och traditionell mezcal och att lyfta fram den nästan bortglömda kulturen och den unika terroir som varje producerande by har samt den unika karaktär varje typ av agave besitter. Därav namnet Del Maguey Single Village Mezcal. Maguey är det äldre namnet för just agave. De karaktäristiska och färgglada etiketterna som har blivit ett av signum är ritade av den nu bortgångna konstnären Ken Price, som bodde granne med Ron under hans tid på konstskola i Kalifornien.