Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
crema_web.jpg
Art. nr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40% %

Del Maguey Crema de Mezcal

Cream de Mezcal är ett lite mer speciellt uttryck i Del Magueys serie då den snarare är att betrakta som en mezcalikör. Basen är Del Maguey Vida som i efterhand smaksatts och sötats med nypressad agavesyrup i proportionerna 90% mezcal och 10% agavesyrup. Del Maguey anses, med all rätt, vara den första internationella hantverksmezcalen och det tog nästan tio år innan nästa varumärke lanserades.

 • Land

  Mexiko

 • Doft

  Djup söt frukt med toner av päron, vanilj och grillad ananas.

 • Smak

  Söt smak av nyrostat kaffe och smörkola med en balanserad lätt rökig eftersmak.

 • Övrigt

  Del Maguey grundades redan 1995 av den internationellt erkända konstnären Ron Cooper. Ron hade stött på mezcal under sina resor och vandringar i Oaxaca i södra Mexiko. Rons mission var att erbjuda världen hantverksmässig och traditionell mezcal och att lyfta fram den nästan bortglömda kulturen och den unika terroir som varje producerande by har samt den unika karaktär varje typ av agave besitter. Därav namnet Del Maguey Single Village Mezcal. Maguey är det äldre namnet för just agave. De karaktäristiska och färgglada etiketterna som har blivit ett av signum är ritade av den nu bortgångna konstnären Ken Price, som bodde granne med Ron under hans tid på konstskola i Kalifornien.