Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Avion Silver-2.jpg
Cocktail

Tequila

Avión Silver

569 kr,
art.nr. 86159

Avión är en flerfaldigt internationellt prisbelönt tequila och blev 2012 bl.a. utsedd till världens bästa tequila och tävlingens bästa olagrade sprit vid San Francisco World Spirits Competition. Avión tillverkas av ytterst hantverksmässig och enligt principen small-batch där varje litet steg räknas. Man använder endast handplockad och noga utvald agave från höglandsområdet Jesús Maria i Jalisco, Mexiko.

 • Land

  Mexico

 • Producent

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Frisk och fruktig, bakad agave, smörkola, tropisk frukt

 • Smak

  Mjuk och medellång smak, rosa grapefrukt, ananas, nymalen svartpeppar

Avión grundades 2009 av tequilakokonnässören och entreprenören Ken Austin som ville dela sin passion för Mexikos nationaldryck med omvärlden. Hans mål var att visa världen hur utsökt hantverksmässig tequila kan smaka. All agave väljs noga ut, och skördas aldrig innan den är fullt mogen efter 7-10 år. Agaven bakas sedan långsamt i traditionella tegelugnar för att på bästa sätt lyfta den söta fruktigheten av agave från höglandet. All agave kommer från områden i och kring byn Jesús Maria som ligger nästan 2100 m ö.h. Förutom att njutas rent eller på is med en klyfta lime som en aperitif är Avión utmärk som bas i lyxiga drinkar som Margarita och Paloma. Eller varför inte prova en ny upplevelse och låta Avión Silver matchas med skaldjur som ostron och räkor eller till en sushi?