Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
ahus ny bild.png
Art. nr
88301
Pris
289 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
38% %

Åhus Akvavit

Åhus Akvavit är en klassisk svensk akvavit gjord för att möta dagens smaker. För att få kallas Akvavit måste spriten vara kryddad med kummin och/eller dillfrön. Till Åhus Akvavit valdes kummin som passar perfekt ihop med ytterligare fyra klassiska akvavitkryddor, fänkålsfrön, rosmarin, citronskal och pomerans (även känd som Sevilla-apelsin).

 • Land

  Sverige

 • Producent

  Absolut

 • Region

  Skåne

 • Doft

  Fräsch och ren doft av fänkål och kummin

 • Smak

  Frisk smak med inslag av fänkål, kummin och citrus med ett försiktigt sött avslut

 • Övrigt

  I det anrika destilleriet i Åhus har det bränts och kryddats sprit i över 110 år och under en lång tid gjordes all svensk akvavit just här. Idag är akvavit trendigare och mer populärt än på mycket länge. Dels genom den gamla fina traditionen att ta sig en snaps till smörgåsbordet, men även genom att många av världens toppbarer och bartendrar har börjat upptäcka akvavits mångsidighet när det kommer till drinkblandning. Prova själv att byta ut gin, tequila eller ljus rom mot Åhus Akvavit i din favoritcocktail. Du kommer att bli positivt överraskad.