Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
ahus ny bild.png

Åhus Akvavit

279 kr,
art.nr. 88301

Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och som svar på den här trenden lanseras Åhus Akvavit. I Åhus har det destillerats kryddor och sprit i över 100 år och under lång tid gjordes all svensk akvavit på denna plats. Nu lanseras Åhus Akvavit, ett brännvin som tolkar de 100-åriga traditioner som växt fram sedan destilleriet byggdes 1906. Från det anrika gamla destilleriet i Åhus kommer nu ett helt nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  Absolut

 • Alkoholhalt

  40% %

 • Doft

  Frisk, ren doft av kummin och fänkål

 • Smak

  Smaken är frisk och len med toner av kummin, fänkål och rosmarin.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

88301 700 ml 279 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Akvavit en växande trend och ett nytt intresse har väckts för akvavit bland bartenders både i Sverige och internationellt. Dryckens unika profil öppnar upp för nya cocktails och spännande smakupplevelser. Akvavit betyder ”livets vatten” och är enligt svensk tradition ett brännvin som är kryddat med minst en av kryddorna kummin eller dill. Vad som sedan skiljer dem åt är ytterligare kryddning samt val av lagringsfat.

Åhus Akvavit passar perfekt att dricka som den är, att njuta av tillsammans med mat - eller varför inte i en Swedish Negroni, som är Åhus Akvavits signaturcocktail.

Swedish Negroni
3 cl Åhus Akvavit
2 cl Italian Bitter (Campari)
2 cl Röd söt Vermouth