Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
ahusbotan_web.jpg
Art. nr
87764
Pris
2990 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
38 %

Åhus Akvavit Botanisk Special

Åhus Akvavit Botanisk Special är en av de mest exklusiva svenska akvaviterna någonsin. Utöver Åhus Akvavits traditionella kryddning med kummin, fänkålsfrön, rosmarin, citronskal och pomerans har man lagt till handplockad daggkåpa. Varje krydda är destillerad individuellt för att sedan blandas och krönas med sjuårigt lagrad sprit som bl.a. legat på handgjorda fat av svensk ek.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  Absolut Vodka

 • Region

  Skåne

 • Doft

  Aromatisk och välbalanserad doft med inslag av kummin, fänkål och daggkåpa

 • Smak

  Behaglig och len örtighet med en komplex fruktighet och angenäm fatkaraktär

 • Övrigt

  I det anrika destilleriet i Åhus har det bränts och kryddats sprit i över 110 år och under en lång tid gjordes all svensk akvavit just här. Idag är akvavit trendigare och mer populärt än på mycket länge. Dels genom den gamla fina traditionen att ta sig en snaps till smörgåsbordet, men även genom att många av världens toppbarer och bartendrar har börjat upptäcka akvavits mångsidighet när det kommer till drinkblandning. Prova själv att byta ut gin, tequila eller ljus rom mot Åhus Akvavit i din favoritcocktail. Du kommer att bli positivt överraskad.