Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Skärmavbild 2019-05-14 kl. 11.24.34.png

Åhus Akvavit Botanisk Special

2990 kr,
art.nr. 87764

Åhus Akvavit Botanisk Special är ett unikt och exklusivt uttryck för en sann svensk akvavit, utvecklad i det 100-åriga anrika destilleriet i Åhus. Kanske också världens mest exklusiva akvavit.

  • Land

    Sverige

  • Producent

    Absolut Vodka

  • Alkoholhalt

    40 %

Art. Nr:

Volym:

Pris:

87764 700 ml 2990 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

 

Förutom de traditionella akvavitkryddorna kummin och fänkål, innehåller Botanisk Special den mytomspunna och ovanliga örten Daggkåpa, handplockad i Åhus skogar. Daggkåpan är en ansedd medicinalväxt och den kristallklara droppen i Daggkåpans bladskål förväxlas ofta med morgondagg och var en gång omhuldad i alkemins försök att framställa guld och evigt liv.

 

Varje botanisk ört är individuellt macererad och sedan blandad med två unika finsprit, båda lagrade i sju år i handgjorda virgin svensk ekfat och i noggrant utvalda Bourbonfat. Resultatet är en otroligt len, aromatisk och fräsch svensk akvavit med varma, fruktiga och komplexa toner från den lagrade fatspriten och det fräscha inslaget från Daggkåpan.

 

Njut av historien och hantverket från Åhus i denna unika Åhus Akvavit - Botanisk Special som är utmärkt att smutta på. Denna exklusiva och begränsade utgåva av akvavit tillverkas endast i 300 flaskor, med tio olika illustrationer av vår mytomspunna Daggkåpa och kommer i en vacker läderlåda. Finns i Systembolagets beställningssortiment.