Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Svea_fram.png

Vodka

Absolut Svea

Absolut Svea har en perfekt balans mellan äpple och ingefära. Äpplet som är en av våra äldsta frukter och ett självklart val i svensk vardag och ett uttryck för svensk sensommar. Ingefära en krydda som länge och ofta använts i bakverk och förknippas med de mörka tiderna kring jul. Kombinationen av dessa två ingredienser ger en värme och kryddighet från ingefäran som möter en syrlighet och fräschör i äppelsmaken.

 • Doft

  Fräsch doft av äpple och ingefära.

 • Smak

  Kryddig ingefära och fräsch äppelsmak.

 • Land

  Sverige

 • Region

  Skåne

 • Alkoholhalt

  40 %

Volymer

Art. Nr 87607

Volym 700 ml

Pris 255 kr

Som alltid när Absolut arbetar med kreativa samarbetspartners är tron stark att inte skapa begränsningar eller för många ramar att hålla sig inom. Absolut gav Fredrik Söderberg fria tyglar redan från början. Fredrik är en av Sveriges mest intressanta konstnärer. Det enda uppdraget var att tolka "svenskheten". Fredrik landade i en insikt om hur vi i Sverige ständigt präglas av de stora skiftningarna mellan säsongerna. Kyla och värme, ljus och mörker, sommar och vinter.

Resultatet blev ett verk som tydligt bär Söderbergs signatur. Fram- respektive baksidan repre­senterar sommar- och vintersolståndet. Runt flaskan kan man följa en berättelse som löper från vår till vinter och precis som i de fornnordiska sagorna är flaskan inramad av midgårdsormen. I detal­jerna med olika innebörder tas betraktaren på en resa genom den svenska mentaliteten.Här är en Sveadrink som Sean Eden från Tures har skapat:

Skuggan
3,5 cl Absolut Svea
1,5 cl Persikolikör
Lemon Lime Soda
Lime


Bygg drinken i highballglas över kub-is. Toppa med Lemon Lime Soda och garnera med en limeklyfta


Klicka här för att beställa Absolut Svea:

www.absolut.com

Absolut Sommar