Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Plymouth_6139
Cocktail

Gin

Plymouth Gin

315 kr,
art.nr. 86234

Plymouth grundades redan 1793 och är idag inte bara Englands äldsta gindestilleri fortfarande i produktion, utan även det äldsta oförändrade ginreceptet. Totalt består kryddningen nu, som då, av sju olika smakgivare. Utöver enbär hittas grön kardemumma och en lite sötare typ av apelsin som vanligen äts framför den bittrare, men högst aromatiska pomeransen, som mer traditionellt används i klassisk brittisk gin.

 • Land

  Storbritannien

 • Producent

  Coates & Co. Ltd

 • Alkoholhalt

  41.2 %

 • Doft

  Välbalanserad och rik med tydliga enbär och fint citrusavslut

 • Smak

  Fyllig och mjuk smak med enbär, citrus och viss sötma från kardemumma

Om det är någon gin som förtjänar epiteten klassisk och stilbildande är det Plymouth. Målsättningen, när man drog igång projektet i den lilla hamnstaden Plymouth i slutet av 1700-talet, var att skapa en mer publik gin som var för folket. Genom att dra ner på mängden bittra kryddor och integrera enbären mer i citrusen lyckades man med just detta. Framgången lät inte vänta på sig och idag, mer än 220 år senare, bygger fortfarande den mesta klassiska London Dry Ginen väldigt mycket på den formel och stil som Plymouth en gång introducerade till det törstande brittiska folket.