Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Plymouth_6139
Cocktail

Gin

Plymouth Gin

315 kr,
art.nr. 86234

Plymouth Gin destilleras nu som då i Plymouth i södra England, vattnet hämtas som det alltid gjorts från floden Dartmoor. Man använder fortfarande de koppar-potstills som använts sedan 1855, receptet följer originalet och innehåller samma sju örter och kryddor.

 • Land

  England

 • Producent

  Coates & Co. Ltd

 • Alkoholhalt

  41.2 %

 • Doft

  Välbalanserad doft där citrus och enbär samspelar finstämt.

 • Smak

  Unik, mild och mjuk smak. Viss sötma, avslutas med en lång och torr eftersmak.

Få ginmärken har en så traditionsrik historia. Tillverkningen av Plymouth Gin startades i "The Black Friars Distillery" i Plymouth, England, 1793. Destilleriet som ursprungligen var ett kloster, tillhörande Black Friars klosterordern, har anor från 1431. 

Receptet följer originalet och innehåller samma sju örter och kryddor. Styrkan är precis som då 41,2%.

www.plymouthgin.com

Inspiration

Recept - Dryck

A study in Pink

"A Study In Pink" är namnet på första avsnittet i TV-serien Sherlock. Serien är en modern version av Sherlock Holmes eskapader som utspelar sig i nutidens London. En kvinna klädd helt i rosa hittas död och Sherlock gör allt för att lösa mysteriet. Detta var inspirationen för bartendern Samuel Wiktorsson när han skapade denna drink med Beefeater Gin som huvudkomponent.

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater 24 & Tonic

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater Gin & Tonic

Läs mer

Recept - Dryck

Beefeater Tea Party

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. En framgångsrik sprittillverkare fick en idé att blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med drycken över Engelska kanalen till de brittiska öarna och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen lättare och torrare variant som fick namnet gin. Gin tillverkas av neutral sprit, oftast sädesbrännvin smaksatt med bl a enbär, koriander, anis, kummin och torkade apelsiner eller citronskal.

Läs mer