Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Pernod Absinthe_6130

Aperitif

Pernod Absinthe

Enligt legenden är det ”Docteur Ordinaire”, en fransk doktor i exil i den schweiska kantonen Neuchâtel, som först gjorde absinthe. Han använde sin absinthe på patienter med olika åkommor. På 1830-talet fick artisterna och konstnärerna upp ögonen för absinthe och tog den till caféerna runt om i Paris. Dom kallade absinthen för den ”gröna fen” efter dess hallucinerande effekt.

 • Doft

  Rund och avvägd laktritston med en söt efterton.

 • Smak

  Påtaglig laktris med en blommig flora från örter av olika slag t ex salmiak. Otroligt len men med en torr avslutning.

 • Land

  Frankrike

 • Alkoholhalt

  68 %

Volymer

Art. Nr 80422

Volym 700 ml

Pris 559 kr

Berömdheter som Picasso, Wilde, van Gogh, Maupassant och Poe bidrog till att drycken blev en världssuccé. 

Det är samma formula då som nu. Skillnaden är dock att den tillåtna halten av tujon, som är en substans av malört är reglerad. Alkoholhalten, 68% är densamma liksom ingredienser som malört, stjärnanis, isop, mynta, lakrits och koriander.

www.pernod.fr

"Respect for the Roots and History of a Brand is Decisive"