Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
olmeca_Blanco.jpg
Cocktail
Art. nr
87236
Pris
316 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
35 %

Tequila

Olmeca Blanco

Olmeca Blanco är en helt olagrad tequila. Agaven som används kommer primärt från höglandsregionen Los Altos belägen nästan 1500 m ö.h. All produktion övervakas noggrant av Maestro Tequilero Jesús Hernandez.

 • Land

  Mexiko

 • Producent

  Colonial de Jalisco

 • Doft

  Frisk doft av agave och citruszest

 • Smak

  Mild smak med toner av honung, chili och äpple

 • Övrigt

  När man gör tequila får endast en av alla de över 200 olika agavesorterna som finns i Mexiko användas, Blå Weber Agave Tequilana. För att agaven ska mogna kan det ta hela 7-10 år. Till Olmeca bakas alltid agaven i traditionella tegelugnar under tre dygn. Destillering sker alltid två gånger i kopparpannor. Namnet Olmeca kommer från ursprungsfolket Olmekerna som sägs vara den första större civilisationen i mesoamerika. Det hjälmbeprydda huvudet som syns på flaskorna är en avbildning av ett av de 17 jättehuvuden i sten som Olmekerna lämnat efter sig runt om östra Mexiko.