Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Olmeca Blanco_6320
Cocktail

Tequila

Olmeca Blanco

300 kr,
art.nr. 87236

Olmeca Tequila tillverkas på blå agave (enligt lag, minst 51%).

 • Land

  Mexiko

 • Producent

  Colonial de Jalisco

 • Alkoholhalt

  38 %

 • Doft

  Fräsch doft av örter med citruston.

 • Smak

  Mild och rund smak, något rökig med avrundad honungskaraktär.

Agaven odlas i bergsområdet Los Altos som utgör en del av tequilaregionen Jalisco. Los Altos är berömt för sitt idealiska mikroklimat med mineralrika, röda jordar. Agaveplantan odlas i 7-8 år innan den är mogen att skördas. Därefter kokas plantan innan den krossas i kvarnar för att frigöra den söta Agave-juicen. Vatten och kontrollerad jäst tillsätts och jäsningen tar ca 3 dagar.

Olmeca är en äkta Pot Still Tequila. Destillering sker två gånger på kopparpanna. Tillverknings-metoden bidrar till att ge Olmeca en siginfikativt mild och rund smak med komplexa frukt- och kryddtoner. Olmeca Blanco är färdig för buteljering direkt efter destillering.

www.olmecatequila.com