Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Havana Club 3 años_6064
Avec
Dessert
Cocktail

Rom

Havana Club Añejo 3 Años

249 kr,
art.nr. 526

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like…

 • Land

  Kuba

 • Producent

  Havana Club

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Söt arom med inslag av vanilj, karamell och ek.

 • Smak

  Härlig sötma med inslag av vanilj och choklad. Ekfatskaraktär med något söt efterton.

Havana Club Añejo 3 años är en underbar rom där hela processen från skörd till buteljering håller högsta klass. Utmärkande för Havana Club är att man avsiktligen väljer att ta ut stora delar av destillatet vid en jämförelsevis mycket låg alkoholhalt (ca 75%). Detta för att bibehålla så mycket smak och sötma från sockerrören som möjligt. Under de tre år som 3 años ligger på nordamerikanska viteksfat gifter den sig perfekt med träet och mognar till en välbalanserad rom med tydlig sockerrörskaraktär. Slutresultatet är något så unikt som en lagrad vit rom - perfekt i drinkar såsom daiquiri och mojito.
”El Maestro Ronero” Asbel Morales är Havana Club´s chefsdestillatör

www.havana-club.com

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer