Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Beefeater 24.PNG
Cocktail

Gin

Beefeater 24

313 kr,
art.nr. 86729

Det finns två teorier till hur namnet ”Beefeater” uppstod. Den officiella versionen är att namnet Beefeater kommer från Tower of Londons starka och skräckinjagande väktare som varje dag tilldelades en stor portion biffstek - “Beef-eaters”.

 • Land

  Storbritannien

 • Producent

  James Burrough

 • Alkoholhalt

  45 %

 • Doft

  Delikat och välbalanserad där enbär och citrus mjukt träder fram.

 • Smak

  Finstämd balans mellan citrus och enbär, perfekt samspel med te som breddar smakupplevelsen.

Den inofficiella historien berättar om hur vakterna på Tower of London föranleddes provsmaka drottningens mat varje dag för att se om den var förgiftad.

Beefeater 24 är den enda superpremium gin som fortfarande tillverkas i London. Tillverkningen sker i Kennington på södra sidan av Thames. Precis som i produktionen av Beefeater London Gin macereras kryddorna i 24 timmar innan destillation.

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. En framgångsrik sprittillverkare fick en idé att blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med drycken över Engelska kanalen till de brittiska öarna och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen lättare och torrare variant som fick namnet gin. Gin tillverkas av neutral sprit, oftast sädesbrännvin smaksatt med bl a enbär, koriander, anis, kummin och torkade apelsiner eller citronskal.

www.beefeatergin.com