Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Absolut Elyx_6340
Cocktail

Vodka

Absolut Elyx

547 kr,
art.nr. 84311

Absolut Elyx är en hyllning till den långa svenska traditionen av vodkatillverkning och produktionen har skett enligt gamla kunskaper som förts vidare från generation till generation av vodkatillverkare.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  The Absolut Company

 • Alkoholhalt

  42,3 %

 • Doft

  Fyllig med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner.

 • Smak

  Frisk och ren med inslag av viss kryddighet.

Till Absolut Elyx har enbart naturliga ingredienser använts. Hela produktionskedjan, från att vetet planteras till destillering och slutligen att vodkan tappas på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. Absolut Elyx har tillverkats av vintervete från den familjeägda gården Råbelöf. Vetet från Råbelöf håller högsta kvalitet då det har en perfekt balans mellan stärkelse och protein. Vattnet som används i tillverkningen kommer från en underjordisk källa i Åhus. Att vattnet filtrerats genom kalkgrunden har gjort det ovanligt rent och mjukt med en låg mineralhalt.

Koppardestillering är det naturliga sättet att rena vodkan och att destillatorns kolonner, pumpar och handsmidda pipor är gjorda av koppar gör att den till fullo tar tillvara på kopparens naturligt renande egenskaper.

Absolut Elyx är resultatet av hantverksskicklighet in i minsta detalj och produktionen har skett helt manuellt. Varje parti av Absolut Elyx avsmakas noggrant innan det godkänns och tappas på flaska.

Absolut Elyx finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se samt på www.absolutelyx.se.

www.absolut.com