Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Absolut Citron_5925
Cocktail

Vodka

Absolut Citron

255 kr,
art.nr. 98

Absolut Citron lanserades 1988 och produceras, precis som alla medlemmar i Absolut Vodka-familjen, i Åhus. Absolut Citron är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  The Absolut Company

 • Alkoholhalt

  40 %

 • Doft

  Ren doft med tydlig karaktär av citron.

 • Smak

  Citron dominerar men även andra citrusfrukter ingår.

Absolut Citron är gjord på citrusfrukter. Citron är den som dominerar, men även andra citrusfrukter är tillsatta för att ge en fylligare smak. Absolut Citron har en distinkt smak av citron och lime och en aning sötma.

Idén till Absolut Citron kommer från USA, där det länge varit populärt att dricka vodka ”on the rocks” med en ”twist of lemon” för smaksättning. Absolut Citron med sin unika smak och karaktär, blev genast en succé. Absolut Citron var den första citrusvodkan på den internationella marknaden och idag finns det många smaksatta vodkor.

Namnet, Absolut Citron, avslöjar det svenska ursprunget, liksom smaken. Namnet kan också lätt tolkas på många olika språk.

Den unika karaktären och citrussmaken avspeglas i den frostade flaskan och namnet skrivet i gult.

Absolut Citron kan användas i många olika drinkar, från Martini och longdrinks till cocktails och ”after-dinner”-drinkar, men kan också avnjutas ren.

Absolut Citron på Systembolaget

www.absolut.com

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut JAG

Somrigt drinkrecept baserat på det nya tillskottet i Absolutfamiljen - Absolut Lime. Bygg drinken på is och garnera med en limeklyfta.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Elyx On The Rocks

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Absolut Raspberri lanserades 2004 och produceras, precis som alla medlemmar i ABSOLUT VODKA-familjen, i Åhus. Absolut Raspberri är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.  Absolut Raspberri har en lång och framgångsrik historia inom segmentet smaksatt vodka. Absolut Citron, den första citrussmakande vodkan som gjorde succé, satte trenden och sen dess har många efterföljare dykt upp. Hallon är en populär smak världen över, även inom vodkasegmentet. Absolut Raspberri har en vild, fyllig och intensiv smak av mogna hallon med ett friskt och fruktigt avslut. Här är ett recept på en färgstark vodkadrink som kan serveras på många roliga sätt!

Läs mer