Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
cederlund_web.jpg
Avec
Dessert
Art. nr
593
Pris
185 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
26 %
Art. nr
592
Pris
111 kr
Volym
350 ml
Alkoholhalt
26 %

Cederlunds Caloric

Cederlunds Caloric Punch lanserades 1854 och var den första punsch som såldes på glasflaska och marknadsfördes som en punsch att drickas kall. Tidigare hade punsch, precis som det mesta brännvinet i Sverige, druckits uppvärmt. Caloric i namnet kommer, ironiskt nog, från en varmluftsmaskin, som John Ericsson uppfann och tjänade en rejäl hacka på i mitten av 1800-talet.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  Pernod Ricard Nordic

 • Doft

  Kryddig doft med tydlig arrak och toner av kanel och kryddnejlika

 • Smak

  Kryddig arrak och relativt torr smak med toner av kaffe, kakao och apelsin

 • Övrigt

  Det råder delade meningar om varifrån namnet punsch kommer. Mest troligt är det att det kommer från persiskans ord panj som betyder fem och syftar till de ursprungliga fem ingredienserna, arrak, citrus, socker, vatten och te eller kryddor. Svensk Punsch, är tillsammans med Svensk Vodka och Svensk Akvavit, våra varumärkesskyddade alkoholprodukter.