Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Carlshamns Flaggpunsch Original_6389
Avec
Dessert
Art. nr
588
Pris
165 kr
Volym
500 ml
Alkoholhalt
26 %
Art. nr
588
Pris
82 kr
Volym
200 ml
Alkoholhalt
26 %

Likör

Carlshamns Flaggpunsch

Carlshamns Flaggpunsch föddes under 1850-talet i Karlshamn i Blekinge. Då under namnet Carlshamnspunschen. Det var först när brännvinskungen, tillika urfadern till Absolut Vodka, L.O. Smith köpte produktionsanläggningen i slutet av 1800-talet som namnet Carlshamns Flaggpunsch kom till.

 • Land

  Sverige

 • Producent

  Pernod Ricard Nordic

 • Doft

  Kryddig söt doft med tydlig arrak och toner av apelsin

 • Smak

  Fyllig och söt smak med arrak, honung och gul frukt

 • Övrigt

  Det råder delade meningar om varifrån namnet punsch kommer. Mest troligt är det att det kommer från persiskans ord panj som betyder fem och syftar till de ursprungliga fem ingredienserna, arrak, citrus, socker, vatten och te eller kryddor. Svensk Punsch är, tillsammans med Svensk Vodka och Svensk Akvavit, våra varumärkesskyddade alkoholprodukter.