Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
suze.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Pris
161 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
20 %

Suze

Suze är en av Frankrikes mest sålda apéritifer och kännetecknas av sin kryddiga och bittra smak. Dricks med fördel med tonic eller är också en spännande cocktailingrediens i t ex White Negroni.Fernand Moureaux ville skapa en annorlunda aperitif och 1889 framställde han Suze. Han var arvtagare till familjeföretaget och tog över bolaget för att rädda det från ett totalt misslyckande. Fernand hade idéen att destillera vild gentiana som växte i de franska alperna. Suze var född – en aperitif som görs av 15 år gamla gentianarötter som blandas med en bukett av aromatiska örter. Suze är kryddig, bitter, och blommig på en och samma gång! Denna unika produkt behövde nu en flaska och 1896 designade Fernands partner Henri Porte den vackra flaska som används än idag. En succé behöver också ett namn och Fernand döpte produkten efter sin halvsyster Suzanne Jaspart som älskade gentianaroten. År 1900 presenterades den nya drycken på världsutställningen och förärades med en guldmedalj. Här gick startskottet för en gigantisk succé. I sitt sätt att ta sig ut på marknaden bröt de dåtidens gängse marknadsföringsidéer och produkten blev snabbt synlig på bilar, bordskaraffer och tidningar på ett sätt som var nyskapande. Suze blev snabbt en del av det dagliga franska livet! 1965 tog Pernod Ricard över destilleriet och gav Suze den väl förtjänade moderniseringen. Alla säljrekord slogs! Än idag, 120 år senare, håller Suze, trogen sina gamla hantverkstraditioner, samma höga kvalitet som från starten. Finns i Systembolagets beställningssortiment.

 • Land

  Frankrike

 • Doft

  Kraftfull karaktär av örten gentiana. Fruktig, jordig och blommig.

 • Smak

  En balanserad förening av bitterhet och sötma. Fräsch, örtig (gentiana), fruktig, blommig och syltig frukt.

 • Övrigt

  Suze kännetecknas av sin kryddiga och bittra smak. Flaskan är designad av Henri Porte under senare delen av 1800-talet och blev känd för flera uppmärksammade reklamkampanjer. Flaskans design är en riktig klassiker och porträtterats av Pablo Picasso i sitt kollage"Verreet bouteille de Suze".