Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Italicus-Web.jpg
Art. nr
82983
Pris
299 kr
Volym
700 ml
Alkoholhalt
20 %

Italicus

Italicus är en modern aperitivo som odlas, skördas och destilleras i Italien. Den prisbelönta flaskan är ett konstverk i sig och hyllar Italiens utsökta historia och arv i kombination med alla fantastiska inhemska smaker som finns i landets 20 regioner. Fräscha toner av mogen bergamott, denna speciella doftande citrusfrukt som växerrunt hela Medelhavet, balanserar sötmanmed en lätt bitter och blommig krydda. Alla ingredienser, såsom bergamott,cedro citron, kamomill, melissa och lavendel, kommer från Italien.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Italicus Ltd

 • Region

  Turin

 • Doft

  Blommig och kryddig doft av bergamott.

 • Smak

  Intensiv och aromatisk smak

 • Övrigt

  Italicus är odlad, skördad och destillerad i Italien. Den bjuder på fräscha toner av mogen bergamott, denna speciella doftande citrusfrukt som växer runt hela Medelhavet, balanserade med en lätt bitter och blommig krydda. Italicus produceras av ett familjeägt destilleri som etablerades 1906 i Moncalieri utanför Turin. 

  Alla ingredienser kommer från Italien, bergamotten har IGP status och odlas i ett UNESCO-skyddat område i Kalabrien, cedro citronen från Sicilien, äkta romersk kamomill från Lazio och melissa, lavender, gula rosor och gentiana från norra Italien. 

  För att göra denna prisbelönta aperitivo infuseras bergamott och citron i kallt vatten för att släppa ut sina eteriska oljor i en tidskrävande process som kallas Sfumatura. Det blandas sedan med de andra örterna, som har macererat tillsammans under flera dagar i en neutral spannmålssprit.