Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
byrrh.jpg
Art. nr
70968
Pris
153 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
18 %

Byrrh

Byrrh är en spännande, vinbaserad apéritif gjord på druvorna carignan och grenache, från Roussillon i södra Frankrike, smaksatt med kinin och örter. Gott och enkelt att blanda till som en apéritif väl kyld med is och en citronskiva. Används också med fördel som drinkingrediens.

 • Land

  Frankrike

 • Region

  Roussillon

 • Doft

  Mogna blåbär, hallon, plommon, torkade tranbär i rött vin och röd paprika.

 • Smak

  Rik smak, kryddig, jordig och inslag av lakrits, bränt kaffe och mörk choklad.

 • Övrigt

  Byrrh skapades 1866 av bröderna Pallade och Simon Violet. Simon var vinkunnig och hade en exceptionell smakpalett. Han intresserade sig tidigt för örter och vill skapa en annorlunda och fräsch aperitif. Byrrh såldes först som Hygienic Tonic Wine with Cinchona och framgångarna lät inte vänta på sig. Apotekarna i Montpellier blev avundsjuka och kände sig utsatta för stor konkurrens och ordet kinin fick inte användas i namnet. Därför, i februari 1873, registrerade Simon varumärket Byrrh och det annorlunda namnet har sedan dess skapat intresse och nyfikenhet. Det finns många historier om hur namnet kom till, men det var helt slumpmässigt. Bokstäverna B Y R R H var kodbokstäver kopplade till tygrullar som lagrades på ett företag som ägdes av bröderna.

  1876 ändrade Simon och Pallade bolagsordningen och från och med dess fokuserade deras verksamhet uteslutande på vinhandeln. Företaget expanderades snabbt och två handelshus öppnades i Spanien. I Thuir utvidgades deras vinkällare till en kapacitet på 50 000 hektoliter på bara några år. Det tog inte lång tid till att efterfrågan överträffade produktionen och Simon bestämde sig för att bygga en ny och större källare och dagens byggnader utformades.

  Byrrh har en doft av mogna blåbär, hallon, plommon och tranbär. Rik smak av bär med inslag av kryddor, lakrits, kaffe och choklad. Finns i Systembolagets beställningssortiment.