Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Lapponia_6426_2.jpg
Avec
Cocktail
Art. nr
793
Pris
169 kr
Volym
500 ml
Alkoholhalt
21 %

Likör

Lapponia

Marlis historia börjar den tredje maj 1867, då senaten på befallning av den ryske Tsaren Alexander II gav firman tillstånd att tillverka likör av landets råvaror. Firman, som på den tiden hette Nordfors, låg redan då i Åbo och man blev snabbt en av de mest betydande tillverkarna av alkoholdrycker i Finland.

 • Land

  Finland

 • Producent

  Pernod Ricard Finland

 • Doft

  Stor, elegant och frisk med tydlig hjortronkaraktär.

 • Smak

  Fyllig, intensiv, måttligt söt med lång eftersmak av hjortron.

 • Övrigt

  Mellan 1919 och 1932 drabbades Marli hårt av förbudstiden, som innebar att ingen alkohol av någon form fick säljas i Finland, men firman överlevde genom att istället producera saft och juice. När förbudet hävdes och monopolet Alko bildades, lyckades Marli sluta tillverkningsavtal med monopolet, och därför kunde man återuppta sin gamla likörproduktion. Lapponia Lakka är gjord på finska hjortron som har fått macerera i sprit i mellan två och sex månader, varefter likören har sötats och buteljerats på den karaktäristiska, finskdesignade flaskan.

  Lapponia på Systembolaget

  www.lapponia-liqueurs.com