Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
normandie.jpg

Cidraie Cider

Cidraie är en fransk halvtorr och medelfyllig ljus cider från Normandie gjord till 100% av rena naturprodukter. Cidern tillverkas endast av jäst, äppelmust respektive päron och utan någon tillsats av socker. Det är helt ren äppel- respektive päronmust som fått jäsa till cider och ingenting annat.

double cidraie.PNG

Cider har en lång tradition i framförallt Frankrike, Storbritannien och Spanien och den kan vara söt, halvtorr eller torr beroende på hantering och val av äppelsorter eller päron. Cider kan ha allt från en mörk gulröd färg till nästan vit. Smaken kan variera från mycket kraftig och robust till klar och enkel. Den har oftast bubblor men kan också vara en helt stilla dryck. Äkta cider brukar ha en alkoholstyrka mellan 3% och 8%. Det är mycket stor skillnad på massproducerad cider och mer traditionell småskalig produktion.

En fransk äppelcider får inte innehålla något annat än äpplen, och då inte ens alla äppelsorter, utan enbart äpplen som klassificerats som cideräpplen. 

Cidraie Original

Till Cidraie Original används äpplesorter som mognar från oktober och framåt. Efter mustning sker jäsningen uteslutande med vildjäst. I äpplena finns många olika jästsorter som avlöser varandra under processen, allt eftersom förhållandena för de olika jästtyperna är bäst. Cidraie Original har en läcker gyllengul färg och en stor fruktig doft. Smaken är halvtorr med friska toner av moget äpple.

Cidraie Pear

Till Cidraie Pear används en sen päronsort som mognar från oktober och framåt. När musten är pressad och klar använder man sig uteslutande av, precis som till Cidraie Original, en naturlig vildjäst. Cidraie Pear har en frisk halvtorr smak av päron med lätta citrustoner. Cidraie Pear kan drickas som den är, men den passar också fantastiskt bra till ost och till crêpes.