sv en
Wine Barossa.jpg

Tips - Dryck

Alkoholfritt vin till finrummet

Jämte en pågående omställning till ekologisk produktion satsar Pernod Ricard Sweden och Pernod Ricard Winemakers på att utveckla högkvalitativt alkoholfritt vin. Målet är att kunna erbjuda en premiumprodukt för alla tillfällen, samt verka för att alla ska känna sig inkluderade, oavsett förhållningssätt till alkohol.

JC UnVINED sparkling advert.jpg

Alkoholfritt vin – en dryck för alla tillfällen

Pernod Ricard Sweden vill verka för inkluderande måltider, högtider och sammanhang och har därför som mål att även bli ledande på alkoholfritt och alkoholsvagt vin. Vi ser alkoholfritt som ett uttryck av vårt motto "Créateurs de Convivialité" och en naturlig utveckling av vår affärsmodell. Vi vill kunna erbjuda premiumdrycker för alla tillfällen, och till alla vuxna konsumenter. Även för dem som inte vill – eller kan – dricka alkohol.

Alkoholfritt vin – hemligheten ligger i framställningen

Jacob’s Creek UnVined är framtagen i samarbete med några av Australiens främsta vinmakare. Tack vare ny, modern teknik och gammal, gedigen kunskap avlägsnas alkoholen varsamt i slutfasen av vinframställningen, vilket gör att den stil och komplexitet som kännetecknar vinet bevaras. UnVined finns idag som rött, vitt, rosé och mousserande.

”Vi tillverkar vin som vi alltid har gjort, vi har bara tagit produktionen ett steg längre. Vi plockar de bästa druvorna, jäser dem och tar sedan varsamt bort alkoholen innan buteljering.” Gerard Higgins, Brand Ambassador Jacob’s Creek, Pernod Ricard Winemakers

Alkoholfritt vin – resultat av hållbarhetsdriven affärsmodell

För Pernod Ricard är hållbarhet en del av affären och integrerad i alla steg av värdekedjan, från odling till flaska. Hållbarhet är vägledande för vilka produkter som tas fram, hur produktionen sker och hur vi vill att produkterna konsumeras.

"Att erbjuda alkoholfria alternativ är en del av vår övergripande prioritering att alla ska känna sig inkluderade, samt främja måttfull konsumtion av alkohol.” Mikael Sundström, Ansvarig kommunikation och CSR, Pernod Ricard Sweden.

Hitta din alkoholfria favorit här!