Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1024x512_diverse_stoneleigh_vineyards.jpg

Tips - Dryck

Stoneleigh Vineyards

I Rapaura, Marlborough ligger det en vingård omgiven av speciella stenar. Förut låg dem gömda under vattnet i floden. I dag bäddar stenarna in rader av vinrankor och ligger till grund för Stoneleigh Vineyards.

På vingården kallar man dem för solstenar. Stenarna värms upp under dagen och reflekterar solens strålar mot vinrankorna och vindruvorna. Resultatet blir i slutändan ett elegant och krispigt vin odlat på Nya Zeelands välkända druva, Sauvignon Blanc.

Stoneleigh Vineyards ligger på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. I detta kultområde i vinvärlden började man plantera vinrankor år 1973. Man började tidigt odla druvan sauvignon blanc som visade sig trivas utmärkt i det tempererade klimatet. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

Stoneleigh Vineyards chefsvinmakare heter Jamie Marfell. Han är uppvuxen på en farm på den Nya Zeeländska landsbyggden med utsikt över Marlboroughs vinodlingar. Jamie har en examen i Agricultural Science samt har utbildat sig ytterligare i läran om vin och dess tillverkning. Det är hans och hans teams noggranna arbete som ger oss nya zeeländska viner i världsklass att avnjuta.

 

Stoneleigh Sauvignon Blanc:

En så kallad ”kiwi” från välkända vindistriktet Marlborough uppe på norra toppen av sydön på Nya Zeeland som är toppen till skaldjur och sallader.

Druvan sauvignon blanc är Nya Zeelands stolthet. Härligt ljus i färgen med intensiva smaker av citrus, krusbär, melon, passionsfrukt, päron och lime.

Mauro Rongione

-          Världens Viner no. 4

 

Här hittar du mer information om Stoneleigh Sauvignon Blanc!

Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer