Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1024x512_diverse_rose3.jpg

Tips - Dryck

Hitta rätt rosévin!

Letar du efter härliga roséviner att avnjuta i vår och sommar? Richard Doumani från Pernod Ricard Winemakers tar pulsen på två roséviner från Jacob’s Creek.

512x512_diverse_rose.jpg

Roséviner från Australien

Jag och Richard valde att ta tempen på den klassiska Jacob’s Creek Shiraz Rosé samt nykomlingen Jacob’s Creek Classic Crisp Rosé. Det är två viner med olika karaktärer men har gemensamt den höga kvalitet som alla viner från Jacob’s Creek har. Extra spännande är det att Jacob’s Creek har valt Sverige som första land i världen att lansera sin Classic Crisp Rosé i.

Vad letar du efter i ett rosévin?

Det första jag tänker på när jag hör ordet rosé är sommar, god mat och solsken. Det ska kännas härligt att dricka ett rosévin! Personligen tycker jag om fräscha och pigga smaktoner.

 

Classic Shiraz Rosé och Classic Crisp Rosé

Dessa två viner representerar varsin typ av rosévin.Till att börja med skiljer färgen dem åt, Classic Shiraz Rosé är djupt rosa medans Classic Crisp Rosé har en mer laxrosa färg. Classic Shiraz Rosé smakar fruktigt med inslag av jordgubb och hallon. Den har en rik smakpalett och påminner mig om det klassiska sättet att producera australiskt rosévin. Classic Crisp Rosé har en mer europeisk stil med blommiga toner av grapefrukt och röda vinbär, man skulle kunna säga att den är lite mer elegant i sin smak.

Vilken sorts mat passar dessa roséviner till?

Jag skulle säga att Classic Crisp Rosé passar till all sorts mat! Allt från fräscha sallader till sotad lax. Vinet är väldigt mångsidigt och krispigt, vilket namnet också indikerar. Till Classic Shiraz Rosé skulle jag istället rekommendera kryddig och stark mat. Den är lite mer fyllig än Classic Crisp Rosé.

Det känns helt klart som att jag har hittat två nya favoritviner som kommer få hänga med på utflykter i sommar!

Gabriella Kvarnlöf

 

Fakta om rosévin

Förr i tiden användes de blå druvor som inte var tillräckligt bra för att göra rött vin med till att göra rosé.I Sverige blev rosévin populärt redan på 1970-talet men det var år 2005 när Systembolaget gjorde en storsatsning på roséviner som marknaden exploderade. I dag är rosévin lika populärt som vita och röda viner och marknaden för vinerna växer hela tiden.

 

Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer