Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Margarita Altos Pic.jpg

Margarita – En mytomspunnen världskändis

Margarita är en populär cocktail som består av tequila, likör, limejuice och is, serverat i ett saltkantat glas. Det finns många olika versioner om vem som var först med att komponera cocktailen runt 1940-talet. Vilken av dem som är sann lämnar vi osagt, men vi kan definitivt konstatera att den föddes ur viljan att imponera på kvinnor.

Carlos "Danny" Herrera, ”Rancho La Gloria” , Mexico

Carlos "Danny" Herrera, ägare av Rancho La Gloria i Tijuana, Mexico,  hävdar att det var han som uppfann Margaritan 1938.  Det som ska ha inspirerat honom till att kompenera ihop drinken var en gäst som var allergisk mot all sprit förutom Tequila. 

 

Hon ville inte dricka spriten ren, eller som den klassiska Tequila-shoten med salt och lime, så Danny komponerade ihop en drink bestående av de ingredienser som man vanligtvis använder till shoten. Där och då ska alltså den klassiska cocktailen uppfunnits – så säger iallafall hans dödsruna.

 

Carlos Orozco ”Ensenada”, Mexico 

En annan version handlar om bartendern Carlos Orozco sp, exprimenterade med nya drinkblandningar hösten 1941 när Margarita Henkel klev in. Margarita var dotter till den tyska ambassadören i Mexico och blev den första personen som fick smaka på den nya drinken. Därav namnet – Margarita.


Danny Negrete ”Agua Cliente Race Track”, Mexico

Danny Negrete namnges också som uppfinnare av Margarita. Enligt uppgifter var cocktailen en bröllopspresent till hans svägerska som givetvis hette - Margarita.
Negrete jobbade på Agua Cliente Race Track, där han även serverade sin cocktail till dansaren Margarita Cansino – senare även känd som skådespelerskan Rita Hayworth.


Blomstrande Prästkrage

Det finns en teori till, som till skillnad från de tidigare inte har någon koppling till en kvinna vars namn är Margarita utan istället har kopplingar till blomman prästkrage. Prästkrage, eller ”daisy” på engelska betyder ”margarita” på spanska. Och under förbudstiden i USA så fanns det en populär cocktail som hette Daisy. Den enda skillanden är att den görs med brandy istället för tequila som används till Margarita.
  
Det här är ett bevis på vilken skillnad valet av ingredienser kan göra. För hur många människor i dag har hört talas om drinken Daisy? Margarita däremot har blivit en mytomspunnen världskändis. Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer