Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1024x512_diverse_JC.jpg

Tips - Dryck

Ekologiskt vin från Australien

Australiens vinexport har ökat för första gången på sju år och fokus är på ekologi, kvalitet samt vin med lägre alkoholhalt.

Ekologiskt vin på frammarsch

Efterfrågan på ekologiskt vin ökar stadigt vilket vi ser som mycket positivt. Hållbarhet är framtiden! Och för att lyckas med en sådan omställning är det viktigt att göra rätt från början.  

Hur blir man certifierad?

Att certifieria sig för ekologisk odling tar cirka 3 år. Den främsta skillnaden gentemot konventionell odling är att under och efter omställningen får inte konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel användas. Istället för att bespruta mot skadeinsekter vid angrepp så får man utveckla andra lösningar, som att plantera flora som drar till sig skadeinsekternas naturliga fiender. Ekologisk odling och vinifiering är på många sätt mer hantverksmässig och arbetskrävande. Skörden blir mindre, men i gengäld får man en produkt med lägre miljöpåverkan.

Jacob's Creeks ekologiska odlingar

Jacob's Creek har kommit långt i omställningen av sin egen produktion och köper även in druvor från kontrakterade ekologiska bönder. De besöks kontinuerligt och druvornas kvalité kontrolleras noggrannt. På så sätt kan vi garantera att alla druvor vi tar in är precis så bra som vi vill. Vi smakar av och graderar druvorna till det vi ska producera. 

Har ekologiska viner blivit bättre?

Ekologiska viner har blivit bättre senaste åren, dels för att mer kunniga vinmakare har påbörjat ekologisk odling, men också för att de ekologiska vingårdarna har blivit äldre. Unga vingårdar ger mindre komplexa viner. 

Rigorös kontroll och uppföljning

Fusk är i princip omöjligt och totalt främmande hos så stora, seriösa producenter som Jacob’s Creek. All ekologisk odling och vinifiering certifieras av oberoende organisationer.

Ekologiskt, ett säljargument?

Intresset för ekologiska viner är stort bland medvetna konsumenter, och efterfrågan är särskilt stor i Skandinavien men ökar även i USA. Men det viktigaste av allt, vinet måste smaka gott om det ska sälja.

Jacob's Creek ekologiska viner på Systembolaget

Jacob's Creek har i dagsläget flera ekologiska viner på marknaden. Och de blir stadigt fler. Du hittar några av dem här!

Text: Mikael Sundström & Katarina Alwin

Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer