Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Tips - Dryck

Absolut lanserar the Andy Warhol Edition

Absolut presenterar stolt The Andy Warhol Edition – en limiterad utgåva av Absolutflaskan iklädd Andy Warhols klassiska originalmålning för Absolut – som erbjuder vem som helst möjligheten att gå hem med en alldeles egen Warhol.

Andy Warhol edition.jpg

Absolut presenterar stolt The Andy Warhol Edition – en limiterad utgåva av Absolutflaskan iklädd Andy Warhols klassiska originalmålning för Absolut – som erbjuder vem som helst möjligheten att gå hem med en alldeles egen Warhol. I samband med lanseringen introduceras också The Andy Warhol Art Exchange By Absolut, världens största konstutbyte som låter deltagare använda sin telefon, läsplatta eller dator för att skapa och ladda upp sina konstverk och få slumpvis utvald konst i utbyte.

The Andy Warhol Edition

- Den limiterade flaskan är vårt sätt att utbringa en skål för partnerskapet mellan Absolut och Andy Warhol – ett samarbete som resulterade i en av den samtida konstens mest ikoniska verk. Den ursprungliga målningen hänger tryggt på ett museum men genom det här initiativet blir Andy Warhols verk tillgängligt för hela världen, säger Nodjame Fouad, Director of Storytelling på Absolut.

1986 var Andy Warhol den första konstnären att skapa ett originalverk för Absolut med kommentaren ”Jag älskar flaskan, jag vill göra någonting med den.” Sedan dess har Absolut samarbetat med tusentals banbrytande konstnärer och kreatörer så som Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Anne Leibovitz och nu på senare tid Spike Jonze, Swedish House Mafia och Icona Pop.

– Andy Warhol fängslades av Absolut-flaskans estetiska utryck. Han målade den och introducerade sedan Keith Haring, som gjorde den andra konstnärsannonsen för Absolut. Warhol fyllde vårt varumärke med kreativitet, och lade grunden för vårt fruktbara samarbete med konstvärlden. Den här tillbakablicken manifesterar vår tro på kreativitet och stärker vårt engagemang i konsten, säger Fouad.

The Andy Warhol Art Exchange by Absolut

I samband med lanseringen av The Andy Warhol Edition lanseras The Andy Warhol Art Exchange by Absolut – världens största konstutbyte online. Människor världen över bjuds in för att skapa och ladda upp sina digitala konstverk som de sedan byter mot verk skapat av en annan deltagare någonstans i världen. Utöver chansen att få ta emot konstverk skapade av erkända internationella konstnärer som deltar i konstutbytet finns också möjlighet att beställa en exklusiv print av konstverket man får. The Andy Warhol Edition följer varumärkets tradition av att ta fram nyskapande design och begränsade upplagor. Warholupplagan är genomskinlig med svart bakgrund, och har blå, rosa och gula detaljer – en replika av Andy Warhols originalmålning.

Prenumerera på Absolut News!

Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer