Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1444042568_main-visual.jpg

Tips - Dryck

Luxury Range - Perrier Jouët Belle Epoque

Få champagner har florerat så mycket i filmer och press såsom Perrier Jouët Belle Epoque. Namnet Belle Epoque kommer ifrån konstepoken, Art Noveau, och namnet antyder att stilen uppfattades som en brytning med traditionell formuppfattning. Blomman på flaskan är en anemon och skapades år 1902 av Emile Gallé som inspirerades av naturen och den japanska konsten.

Den vackra flaskan och en elegant champagne har gjort att Perrier Jouët är en populär bröllopspresent och var också den champagnen som valdes till Prins Albert av Monacos bröllop förra året.

EN VACKER KÄRLEKSHISTORIA

Perrier Jouëts historia är faktiskt en kärlekshistoria i sig. Pierre-Nicolas Perrier träffade Rose Adélaide Jouët, de blev förälskade och år 1811 startade de Perrier Jouët på Avenue de Champagne i Epernay.

På 200 år har man endast haft sju ”Chef’s de Cave”, vilket gjort att man hållit den kvalitet och elegans som huset är känt för. Perrier Jouët har idag den äldsta årgången i Champagne, från 1825.

”BY & FOR”

Ett kul initiativ som Hervé Deschamps, Chef de Cave på Perrier Jouët, har tagit är att han skapat ”By & For”. By & For är världens första skräddarsydda champagne där Hervé har använt Perrier Jouët Blanc de Blancs och anpassat och utvecklat en champagne som efterliknar personen som champagnen skapas tillsammans med. Perrier Jouët lagrar sedan champagnerna tills den levereras till sin ägare och medskapare. ”Det var häftigt att se namnen på de celebriteter som skapat champagnerna tillsammans med Hervé och förstås roligt att arbeta med ett champagnehus som är i framkant när det gäller att testa nya, innovativa saker.

 

Av Josephine Andreasson

Inspiration

Tips - Dryck

Exklusiv gin från Schwarzwald

Monkey 47 är en exklusiv gin från Schwarzwald i Tyskland gjord på 47 handplockade speciellt utvalda örter, med flertalet från just Schwarzwaldskogen.

Läs mer

Tips - Dryck

Minttu Twist!

Läs mer

Tips - Dryck

Kahlúa Espresso Martini

Läs mer

Tips - Dryck

Le Petit Rosé

Nu finns det nya rosévinet Le Petit Rosé från Jacob's Creek i alla Systembolaget butiker i landet.

Läs mer

Tips - Dryck

Nyhet – Lagom® Kryddat Brännvin!

Läs mer

Tips - Dryck

A new mate! Carrington Rosé

Läs mer