Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Recept - Dryck

Gin & Tonic med en twist

Historien om gin börjar redan 1572 då en holländsk professor upptäckte att kombinationen av alkohol och enbär inte bara hade en medicinsk effekt, utan dessutom var god. Denna dryck kom att kallas genièvre, som är franska för enbär. Med tiden började man blanda socker och örter i medicinen och så föddes den holländska nationaldrycken Genever. Under 1600-talet tog soldater med sig drycken över Engelska kanalen och på 1700-talet gjorde engelsmännen en egen, torrare variant som fick namnet gin. Det här är en fruktigare och syrligare variant av den klassiska drinken Gin & Tonic med grapefrukt.

Gin & Tonic.jpg
4 cl Beefeater Dry
4 cl färskpressad rosa grapefruktjuice
tonic water
1 st grapefruktklyfta
 

INSTRUKTIONER

Steg 1

Häll grapefruktjuice och gin i önskat glas. Fyll upp med is och toppa med tonic water. 

Steg 2

Garnera med en grapefruktklyfta. Häll grapefruktjuice och gin i önskat glas. 

Steg 3

Fyll upp med is och toppa med tonic water. Garnera med en grapefruktklyfta.