Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Vilda Forsén

Vilda är vår Absolut-ambassadör och med sin påhittighet och starka känsla för design är hon som klippt och skuren för att jobba med ett av våra mest kreativa varumärken.

vilda.jpg

Vilka vägar förde dig till Absolut?

Jag är en härlig, glad, social och sprallig 26-åring från Stockholm. Jag älskar att vara ute i naturen, träffa nya människor och att hitta på nya äventyr. Sedan jag var liten har jag alltid tyckt om att få jobba praktiskt och att få vara kreativ vilket jag verkligen får utlopp för i mitt yrke.

Under tiden som jag pluggade grafisk design och reklam jobbade jag extra med att utveckla varumärkesinriktade event vilket jag tyckte var superkul. Så, jag skulle vilja säga att det är en kombination av vad jag gör idag. Jag får chansen att jobba med kreativa koncept och att arbeta ut dem till verkliga händelser och upplevelser bland våra gäster och kunder. Det här är en perfekt kombination för mig.

Det var även därför jag lockades till att jobba med Pernod Ricard och Absolut – att få vara just kreativ och på samma gång få möta spännande människor längs med vägen. Men, jag hade nog aldrig varit där jag är idag om det inte vore för restaurangbranschen. Jag började jobba som servitris redan som 16-åring och har under många år lärt känna många i branschen vilket ledde mig till att söka den roll jag har idag.

Vilken del av Absolut sortimentet jobbar du med?

Jag tar hand om alla produkter under Absolut Vodka, här på den svenska marknaden. Absolut Original, RTDs, smaksatt vodka men också Absolut Elyx.

Att Absolut Vodka är en svensk produkt som är producerad i Åhus och på ett klimatsmart sätt är något jag verkligen är stolt över att få representera. Men även vad som Absolut Vodka gjort sedan start, som är banbrytande, är just att de jobbar med viktiga värderingar som våra konsumenter kan stå bakom – så som att man är fri att älska vem man vill, uttrycka sig som man vill och vara som man vill.

Detta varumärke handlar om så mycket mer än ”bara” en vodka. Att varje dag få jobba med spännande smaker, kreatörer, modeskapare och musiker skapar en underbar kombination.

Har du några favoriter från Absolut?

Just nu skulle jag vilja säga nykomlingen Absolut Grapefruit. Jag gillar att jobba med smaksatt vodka och det gör mitt jobb enklare, när jag försöker briljera med goda cocktails hemma. En smaksatt vodka ger ett stöd i smakprofilen i drinkens resultat och, det är väldigt enkelt. Det räcker att addera soda och en färsk frukt. Yum!

Events eller provningar? 

Events är min absoluta favoritgren i mitt jobb och att det innefattar så många delar. Från projektledning till att fysiskt vara med på varje event vi tar fram. Det handlar mycket om att ha kontakt med partners, kunder och att se till att vi skapar det bästa för gästen i fråga. Jag finns alltså med under hela processen från uppstart till utvärdering av ett event så som Elle-galan, Way Out West, Pride och olika typer av produktlanseringar.

Provningar har jag börjat med på senare tid. Jag kommer själv inte från någon bartender-bakgrund men nu kan jag så pass mycket om Absolut och vodka att jag håller i provningar. På mina provningar pratar vi mycket om Absolut Vodka som varumärke, vad vi står för och vad vi är idag men vi går även in på produktionen och en del om historian bakom detta välkända varumärke.

Om man vill boka en provning?

Om du vill boka en provning/utbildning och lära dig mer om Absolut Vodka så maila mig gärna på vild.forsen@pernod-ricard.com