Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Kevin O’Neill

Kevin är vår Jameson-ambassadör med fokus på den irländska delen av vårt whiskysortiment. Vi lyckades fångade honom mellan ett event och en plåtning.

kevin.jpg

Är alla som jobbar med Jameson från Irland?

Haha, nej men jag kommer faktiskt från en liten stad som heter Naas, utanför Dublin på Irland. Jag älskar musik och tar chansen att spela musik så ofta jag kan. Dessutom är sport stor en passion, jag spelar i Gaelisk fotboll i ett lag här i Stockholm.

Även om jag tog examen inom juridik från universitet i Dublin så har jag alltid varit intresserad av marknadsföring och även att resa. Detta ledde mig till Irish Distillers och Jameson Whiskey och ett jobb som brand ambassador. Under 2018 jobbade jag som den första Jameson brand ambassador någonsin i Indonesien, ett fantastiskt år. 2019 fick jag den härliga möjligheten att komma till Pernod Ricard Sverige och fortsätta jobba med Jameson.

Vilken del av vårt sortiment jobbar du mest med?

Jag har fullt fokus på den irländska delen av vårt whiskysortiment, den innehåller ett gäng fantastiska produkter och varumärken som till exempel Jameson, Redbreast, Powers och Midleton Very Rare.

Jag måste säga att det är tillgängligheten och lenheten i vår whiskey som är nyckeln. Det tilltalar både whiskynördar och nybörjare. Lenheten i vår whiskey kommer ur trippel-destillationen som är en otroligt viktig del av produktionsprocess för irländsk whiskey. Stolt irländare som jag är, så är det en dröm som går i uppfyllelse att få jobba med och representera vår magiska whiskey.

Har du några favoriter i din provningsväska?

Oj, det är en tuff fråga! Varje whiskey i vår irländskaportfölj har sin egen härliga karaktär…men jag måste nog säga Jameson Black Barrel. Vi använder oss av dubbelt rostade bourbonfat i mognadsprocessen vilket tillför toner av vanilj, knäck och rostad ek…Det börjar vattnas i munnen!

Hur ser dina dagar på Pernod Ricard Sverige ut?

Jag gör många events i min roll här i Sverige, vilket är riktigt kul för jag älskar att vara ute och representera vår irländska whiskeyportfölj. Oavsett om eventet är en liten after work på den lokala krogen, om jag står bakom baren eller riggar ett större event på en mässa så ger jag alltid järnet. Eventen är något jag verkligen älskar med mitt jobb.

Förutom events så gör jag många provningar och utbildningar som fokuserar på den irländska whiskeyns historia, produktionsprocessen.

Är du sugen på att boka en provning eller utbildning så hör av dig till mig kevin.oneill@pernod-ricard.com