Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Campo Viejo – pionjären bland vinmakare i Rioja

Campo Viejo-vinerna är kända för sin livliga och uttrycksfulla karaktär. Färgskalan är lika bred och brokig som landet i allmänhet. Odlade och producerade i ett innovativt vineri under jorden, är vinerna global marknadsledare från Rioja med flera priser i ryggen.

_MG_8520_campo.jpg

Rioja-distriktet omfattar omkring 57 000 hektar odlingsmark och delas in i tre delar: Rioja Alta, Rioja Alavesa och Rioja Baja. Gemensamt för alla vinerna i distriktet är att de ofta genomgår en lång fatlagring, där ektunnornas kvalitet är det som påverkar vinernas uttryck. För att få den där, för Rioja-viner, karaktäristiska vaniljsmaken, används enligt tradition amerikanska tunnor med låg rostningsgrad. Tempranillo-druvan står för cirka 75 procent av regionens viner, även om druvor som Garnacha och Graciano också förekommer.  

Innovativ vingård skapar rum för kvalitet 

I Rioja-distriktet hittar vi den moderna och klimatsmarta vingården Campo Viejo med en fantastisk utsikt över floden Ebro. Vineriet – som drivs av vinfantasten Elena Adell – är byggt med klimatsmart och modern teknologi som inte gör avkall på den traditionella vinframställningen. Men vineriet har inte alltid legat där det ligger idag; Campo Viejo-vineriet upprättades nämligen 1959 av de två Rioja-producenterna José Ortigüela och Bernardo Beristain. Det första vinet producerades i Bernados källare i den lilla staden Aldeanuvea de Ebro, och blev snabbt en lokal favorit.

I slutet av 60-talet bestämde man sig för att bygga det som skulle komma att bli dagens moderna och miljövänliga vingård. Målet var att bygga en vingård som återspeglade och förbättrade den experimentella vinframställningstekniken, samtidigt som man ville minimera störningar för omgivningarna. Till ytan är vineriet därför diskret designat, men fyrtiofem meter under jorden har man med hjälp av innovativa strategier skapat naturligt tempererade rum med optimala förutsättningar för att producera, odla och lagra kvalitetsvin. Alltid med miljö och människa i åtanke.  

Campo Viejo-vineriets miljöfokus har visat sig på en rad olika vis genom åren. 2011 certifierade Campo Viejo sitt koldioxidavtryck och blev därmed den första spanska vingården att göra just det. 2012 blev man dessutom den första vingården i världen som uppnådde kriterierna för att få en så kallad “Carbon Neutral Certification”. Utöver detta har Campo Viejo vunnit den anmärkningsvärda Vinum Nature-utmärkelsen för bästa miljöpraxis.

Cava i världsklass   

Förutom sina fantastiska Rioja-viner är Campo Viejo-vineriet också kända för sin cava “Campo Viejo Cava Brut Reserva”, som är en bästsäljare i Sverige. Cava lagras generellt inte mer än nio månader, men Campo Viejos flaskor får åldras nästan dubbelt så länge – lika länge som lägsta perioden för Champagne. Den unika proceduren, i kombination med de utsökta druvorna från Penedès-regionen i Katalonien, gör den här flaskan till en cava utöver det vanliga, med välbalanserade och friska smaker. 

Se vårt sortiment av vin från Campo Viejo!