Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
1024x512_header_the_glenlivet_header1.jpg

The Glenlivet Whisky

The Glenlivet Whisky förkroppsligar enveten beslutsamhet och okuvlig energi.

512x256_logo_the_glenlivet.gif

THE GLENLIVET

”The original single malt”

The Glenlivet - whisky från Speyside

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen. Destilleriet är beläget vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för whiskytillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar.

The Glenlivet - första lagliga whiskyn

Den som gick över från olaglig till laglig destillering av whisky tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännarkollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet.

The Glenlivet Guardians

Arvet från den single malt-whisky som började det hela upprätthålls av Glenlivet Guardians. Detta är en exklusiv klubb med fans av whisky som skapades av entusiaster för entusiaster.

Hitta din favoritwhisky!

www.theglenlivet.com