Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
  • 1024x512_header_varumarken_elyx_header1.jpg
  • 1024x512_header_varumarken_elyx_header2.jpg
  • 1024x512_header_varumarken_elyx_header3.jpg

Absolut Elyx Vodka

Absolut Elyx är skapad av finaste vintervete från Råbelöf i Skåne. Vodkan destilleras i en koppardestillator från 1929.

Absolut Elyx - vodka med stil och elegans

Absolut Elyx har en fyllig doft med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner. Smaken är frisk och ren och konsistensen skapar en långvarig silkeslen känsla i munnen med inslag av viss kryddighet. Absolut Elyx avnjuts helst oblandad eller tillsammans med enbart is, men gör sig också bra i klassiska cocktails där konsistensen och vodkans renhet kommer till sin fulla rätt.

Absolut Elyx - Single Estate Vodka

Absolut Elyx använder enbart vodkans naturliga ingredienser och all framställning, från planteringen av vetet till destillering och slutligen tappning på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. Absolut Elyx framställs av vintervete från den familjeägda gården Råbelöf utanför Åhus. Vetet från Råbelöf tillhör världens bästa. Vattnet som används i destilleringen kommer i sin tur från en underjordisk källa under Åhus. Att vattnet filtrerats genom kalkgrunden har gjort det ovanligt rent och mjukt med en låg mineralhalt. 

Absolut Elyx - Copper Catalyzed Vodka

Absolut Elyx tillverkas manuellt i en destilleringsmaskin av koppar från 1929. Detta ger vodkan en naturligt ren smak och silkeslen konsistens som särskiljer sig från andra vodkasorter. Koppardestillering är det naturliga sättet att rena vodka och att destillatorns kolonner, pumpar och handsmidda pipor är gjorda av koppar gör att den till fullo tar tillvara på koppars naturligt renande egenskaper.

Absolut Elyx - Hantverk i minsta detalj

Absolut Elyx är resultatet av hantverksskicklighet in i minsta detalj. Produktionen är helt manuell. Inga som helst datorer har använts och den antika koppardestillatorn hanteras enbart av ett fåtal vodkaexperter som ärvt sin kunskap från tidigare generationers vodkatillverkare.

Beställ din Absolut Elyx här!

Prenumerera på Absolut Elyx nyheter!

www.absolut.com/us/AbsolutElyx

Hitta din favoritvodka!