Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Responsible Party

Pernod Ricard vill motverka överkonsumtion av alkohol hos unga vuxna. Som del i denna målsättning genomförs kampanjer och aktiviteter för att påverka attityder och beteenden. I projektet Responsible Party samarbetar Pernod Ricard med Erasmus Student Network (ESN) för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Sedan 2011 har över 300 000 studenter deltagit i projektet.

STUDENTER UTBILDAR STUDENTER

Den viktigaste aspekten av Responsible Party är att utvalda studenter utbildas till ambassadörer vilka föregår med gott exempel och sprider kunskap om riskerna med överkonsumtion. Syftet är att öka medvetenhet samt förändra attityder och beteenden hos medstudenter.

-Genom samarbetet med ESN har vi sedan 2011 nått 60 000 studenter i Norden och Baltikum. Vårt mål är att uppmuntra studenter att festa smartare och konsumera måttfullt, säger Mikael Sundström, Sr. CSR Manager Pernod Ricard Sweden.

SÄKRA STUDENTKRYSSNINGAR

Två gånger per år arrangeras ESN Sea Battle, en Östersjökryssning för 2000 studenter under tre dygn. Sea Battle är ett av ESNs största evenemang i Europa. Pernod Ricard Sweden deltar ombord som partner för att utbilda och coacha utvalda studenter som agerar ambassadörer under kryssningen. Ambassadörerna arrangerar stämningshöjande och pedagogiska aktiviteter, agerar förebilder och samtalar med festdeltagarna om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol. Tillsammans med studentledare och färjans säkerhetsvakter hjälper de till med att skapa en positiv och trygg atmosfär under kryssningen. Vatten, snacks och informationsmaterial delas även ut gratis.

FAKTA OM RESPONSIBLE PARTY PROGRAM

Responsible Party är ett av Pernod Ricards åtaganden till EU-kommissionens European Alcohol and Health Forum och är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke-kommersiellt samarbete med ESN, ett europeiskt studentförbund med mål att utveckla och främja internationellt utbyte för studenter mellan 20-25 år. Sedan 2010 har över 300 000 studenter deltagit i Responsible Party -arrangemang i 32 europeiska länder.


Vill du veta mer om Responsible Party, besök Responsible Party hemsida.


Vill du uppleva hur implementering sker i praktiken, se gärna denna video.