Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard främjar måttfull konsumtion

Alkohol är en del av vår kultur, och en måttfull konsumtion av alkoholdrycker är socialt acceptabelt. Men vi är medvetna om riskerna för individer och samhälle genom överdriven eller olämplig alkoholkonsumtion. Pernod Ricard främjar därför måttlig och ansvarsfull konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

Lets be Smart.png

Alkohol som njutning

Våra produkter är en del av vår kulturhistoria. Vin och spritdrycker har under århundraden skänkt smakmässig njutning och bidragit till uppsluppenhet i sociala sammanhang. Vi skålar för hälsa, lycka och framgång. Vi firar in det nya året med champagne, vi tar ibland en drink som avslutning på en hård arbetsvecka. Vi njuter av goda viner som en del av eleganta måltider tillsammans med trevligt sällskap.

 

Alkoholens risker

Men myntet har också som alltid en baksida. Som ledande företag inom området är Pernod Ricard väl medvetna om riskerna med överdriven och olämplig alkoholkonsumtion varför vi har strikta koder och interna processer för att främja etisk marknadsföring. Vi bidrar också till utbildningsprogram och kampanjer som informerar om riskerna och främjar en måttlig konsumtion av alkoholhaltiga drycker. Vi vill att våra drycker ska kunna njutas med god eftersmak.

 

Pernod Ricards satsningar

Pernod Ricard Sweden stöder aktivt bekämpningen av alkoholkonsumtion bland minderåriga bland annat genom finansiering av utbildningsprogrammet "Prata om Alkohol". Pernod Ricard Sweden uppmuntrar även till ansvarsfull alkoholkonsumtion bland unga vuxna genom programmet "Responsible Party" som genomförs tillsammans med ESN, Erasmus Student Network. 

 

Pernod Ricard främjar även projekt för ansvarsfullt drickande genom sitt medlemskap i Sprit & LeverantörsföreningenSpirits Europe och Wine in Moderation EU.