Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Rom

Rom är världens vanligaste spritdryck och görs på melass som är en restprodukt vid rörsockerframställning.

HCL Small 4.png

Melass innehåller mycket socker som därför går att jäsa till en alkoholhaltig brygd. Jäsningen är en viktig del i produktionen av rom och sätter stor prägel på slutresultatet. En mycket viktig del i produktionen av rom är själva blandningen. Därifrån kommer den unika smaken och man använder både ung rom och rom som lagrats många år på begagnande bourbonfat. Det är husets s.k. Master Ronero som sätter stilen. Produkten fick sin stora genomslagskraft som drinkingrediens men idag har drycken klivit in i finsalongerna och många smuttar gärna på en lagrad rom efter maten. 

Hitta din favoritrom!

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Läs mer

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Här är ett recept på den klassiska drinken Cuba Libre i ny tappning.

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Havana Club 3 años är en underbar rom där hela processen från skörd till buteljering håller högsta klass. Den har en doft av söt arom med inslag av vanilj, karamell och ek. En härlig sötma med inslag av vanilj och choklad. Rommen har ekfatskaraktär med något söt efterton. Till denna drink behöver du endast ingredienser; Havana Club 3 anõs, limejuice och sockerlag. Snabbt och enkelt!

Läs mer