sv en

Perrier-Jouët Champagne

Perrier-Jouët startade med en kärleksaffär.

512x256_logo_perrier_joet.jpg

Perrier-Jouet

”The Champagne of Love”

Perrier-Jouët - kärlekens champagne

Perrier-Jouëts historia började med att Pierre-Nicolais-Marie Perrier förälskade sig i Adèle Jouët. De gifte sig 1811 och startade champagnefirman Perrier-Jouët, som blev känd för sin unika stil, blommiga elegans och överlägsna kvalitet.

Perrier-Jouët och "La Belle Epoque"

Perrier-Jouët är intimt förknippad med en av konstens mest spännande tidsepoker Art Nouveau eller ”La Belle Epoque”. Det syns tydligt på champagnehusets prestigecuveé och flaskan Belle Epoque. Champagneflaskan skapades 1902 av den kända glaskonstnären Emile Gallé och de vita handmålade anemonerna på flaskan ger ett tydligt uttryck för det.

Perrier-Jouët - yppersta kvalitet 

Perrier-Jouët champagne har med sin goda kvalitet kommit att symbolisera den perfekta harmonin av området och de människor som bor och arbetar där. Hela processen är mycket omsorgsfull och det är ett konsthantverk att producera Perrier-Jouët.

Perrier-Jouët i Champagne

Enligt lagen kan champagne endast komma från vin som producerats i distriktet Champagne. Området är indelat i tre huvudområden: Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte des Blancs. Jordmånen är speciell och unik och domineras av kalk och krita, som ger champagnen dess unika och fantastiska karaktär. 

 

Hitta din favoritchampagne!

www.perrier-jouet.com