sv en

​Maison Mumm lanserar Mumm Grand Cordon med en revolutionerande ny design

Den 1 december lanserar champagnehuset Mumm sin nya champagne Mumm Grand Cordon. Champagnen är en hyllning till varumärkets arv och dess motto ”Dare. Win. Celebrate”.

Mumm Grand Cordon är ett elegant vin. 45% Pinot Noir ger det kropp och struktur, 30% Chardonnay ger elegant mineralitet och 25% Pinot Meunier tillför rundhet och balans.

Bubblorna är sprudlande och färgen är lysande guld. Doften har inslag av mogen persika, aprikos samt ananas som efterföljs av vanilj, kola, jäst, torkad frukt och honung.

I smaken är Mumm Grand Cordon intensiv och komplex med toner av färska frukter och kola. Avslutningen är lång och kvardröjande.

- Mumm Grand Cordon står för triumf och stolthet. Den symboliserar framgångar som ska firas med en skål till den glädjefyllda stunden säger Pierre-Eric Bouvier, Brand Manager för Maison Mumm i Sverige.

Servera Mumm Grand Cordon till en njutningsfull måltid där champagnen bäst serveras till vitt kött eller fisk som marulk och röding.

Flaskans design är framtagen av Maison Mumms Chef de Caves, Didier Mariotti, i samarbete med den prisbelönta designern Ross Lovegrove. Ross Lovegrove har nått internationell berömmelse genom sina uppmärksammade designs för stora varumärken som Sony och Apple, och hans verk ställs ut på museum världen över.

Resultatet av samarbetet är den mest innovativa flaskan i Maison Mumms historia. Det ikoniska röda bandet som varit en del av Mumms design i 140 år nytolkas och är nu ingjutet i flaskan. Dessutom är formen unik med en lång och slank hals, vilket bidrar till att aromerna i vinet utvecklas. Med den nya, djärva flaskan är Maison Mumm redo att återta sin ledande ställning från 80-talet.

Mumm Grand Cordon
Druvor: Pinot Noir, 45%, Chardonnay,30%, Pinot Meunier, 25%
Pris: 379 kr
Artikelnr: 7543
Volym: 750 ml
Alkoholvolym: 12.5 %
Dosage, 8 g socker per liter

För mer information, kontakta oss gärna:
Pierre-Eric Bouvier

Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 15 52 02
E-post pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden
Tel 0733 16 82 90
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com

Om Maison Mumm
Maison Mumm ligger i Reims och ända sedan år 1827 då Mumm startades har kvalitet varit det viktigaste redskapet. Didier Mariotti är vinmakaren och har under de senaste 10 åren förvandlat Mumm till en unik champagne med det lilla extra. Maison Mumm har över 218 hektar, rankad 98% på kvalitetsskalan varav 170 hektar är Grand Cru lägen som Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Avize och Cramant.