sv en

Nyhet 1 mars i Systembolagets ordinarie sortiment från Jacob’s Creek Wines

Jacob’s Creek Wines lanserar sin charmiga Unoaked Chardonnay som lätt kan bli sommarens favorit. De flaskorna är först ut med nya designen från Jacob’s Creek som symboliserar vinrankan, växtplats och dess historia

Jacob’s Creek Wines lanserar sin charmiga Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay som lätt kan bli sommarens favorit. De flaskorna är först ut med nya designen från Jacob’s Creek som symboliserar vinrankan, växtplats och dess historia.

Australiensisk chardonnay har sedan många år en stadig försäljning i Sverige men efterfrågan har ökat hos många konsumenter efter lätta och friska viner. Perfekt till våren- och sommarens primörer och fräschare mat. Så nu är den äntligen här.

Chefsvinmakaren Bernard Hickin har velat lyfta fram druvan chardonnay i sin rena karaktär och vinets smak visar just på tydlig renhet och fräschör. Druvorna är plockade i speciellt utvalda vingårdslägen och anlände till vineriet omedelbart efter skörd. Där pressades de direkt under ett försiktigt tryck. Musten klarades och fick sedan jäsa på rostfria ståltankar i mellan 14-16°C. Det för att utvinna så mycket smak och karaktär som möjligt.

Bernard valde sedan att använda en helt naturlig jäst för att få fram druvans primära fruktsmaker. En liten del av vinet fick sedan genomgå en malolaktisk jäsning för att ge vinet en något ”krämig” konsistens i munnen. Vinet fick sedan ligga på sin jästfällning för att addera till mer känsla och komplexitet innan det buteljerades.

Jacob’s Creek Unoaked Chardonnay
Varu nr 6473
Alk halt 13%
Pris 69 kr

Jacob’s Creek Wines, tidigare Orlando Wyndham grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

År 1976 började Jacob’s Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob’s Creek Wines  ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.