sv en

Whisky - Scotch Whisky

The Glenlivet Nàdurra Oloroso

The Glenlivet Nàdurra Oloroso är en ny produkt i Nàdurra-serien och unikt för denna whisky är att den har lagrats till 100% på sherryfat.

 • Doft

  Torkad frukt, russin och aprikos.

 • Smak

  Fruktig smak som drar åt apelsinmarmelad med ett uns av mörk choklad. Viss sötma som övergår i en lång och kryddig finish.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  60,7 %

Nàdurra betyder naturlig på skotsk gaeliska och tanken är att den ska produceras enligt de metoder som var rådande under 1800-talet. Whiskyn buteljeras därför på fatstyrka utan att kylfiltreras vilket ger en fylligare karaktär. I denna nya utgåva av Nàdurra har all whisky lagrats på First-Fill Olorosofat från Spanien vilket ger whiskyn en rik och lyxig smak av torkad frukt och varm krydda.

George Smith grundade The Glenlivet Distillery år 1824 och var den första att producera en whisky av sådan exceptionell kvalitet att den snabbt fick ett gott och vida spritt rykte. Den blev också ett riktmärke för hur en bra maltwhisky skulle smaka och då många konkurrenter började skriva Glenlivet på sina flaskor togs frågan till domstol med resultatet att det bara är originalet som får kallas "The Glenlivet".


www.theglenlivet.com

The Glenlivet, the single malt that started it all

Volymer

Art. Nr 85625
Volym 700 ml
Pris 499 kr
System bolaget Hämta PDF