sv en

Whisky - Scotch Whisky

Aberlour a’bunadh

Aberlour Distillery ligger i hjärtat av Speyside, i nordöstra Highlands. Det ligger lite undanskymt vid floden Lour Burn, nästan där den flyter samman med River Spey. Aberlour betyder, rakt översatt, ”babblande flodmynning”.

 • Doft

  Mycket aromrik, något rökig doft med inslag av röda äpplen och sherry.

 • Smak

  Intensiv fruktig smak med inslag av smörkola och apelsinchoklad. Eftersmaken är lång, fyllig och värmande med viss rökighet. Även toner av kryddor och honung.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  60.5 %

Destilleriet ligger här därför att vattenkällan St Drostans Well rinner fram just på denna plats. Denna vattenkälla är ovärderlig för destilleriet. St Drostans var en kristen missionär som reste i området på 900-talet och döpte sina följeslagare i detta vatten. Den stora vackra eken invid källan, som syns på etiketten, visade James Flemming var han skulle anlägga sitt nya destilleri 1879.

A’bunadh (a-boon-akh) betyder bokstavligen ”ursprunget” på gaeliska. Denna unika Single Malt är en hyllning till gamla tiders whiskymakare, genom återupptagandet av de urgamla produktionstraditionerna Möt forntiden i nutiden!

Lagras på samma sätt som under 1700-talet, på speciellt utvalda Oloroso sherryfat. Whiskyn tappas sedan upp på flaska utan någon filtrering eller justering av alkoholstyrkan. En ren naturprodukt!

www.aberlour.com

Double cask maturation

Volymer

Art. Nr 445
Volym 700 ml
Pris 649 kr
System bolaget Hämta PDF