sv en

Whisky - Irish Whiskey

Jameson Caskmates

Jameson Caskmates är frukten av ett samarbete mellan Jameson och Fransiscan Well. Fransiscan Well är ett ölbryggeri som ligger ett stenkast bort från Jamesons destilleri Midleton i Cork.

 • Doft

  Mild med toner av malt, kaffe och choklad.

 • Smak

  Medelfyllig, mjuk, smakrik whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med distinkta inslag av kaffe, choklad och kola i finishen.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

Jameson Caskmates bygger på att man har låtit Jameson ligga på stoutfat i 2 månader för att fånga upp och utveckla smaker som redan finns i whiskyn såsom choklad, kaffe och kola.

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av  Master Blender, Brian Nation. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton Distillery är Irlands största destilleri och här finns världens största pot still som rymmer drygt 142000 liter whiskey. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”. Medan skottarna som regel destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger.

Triple distilled, twice as smooth, one great taste

Volymer

Art. Nr 87937
Volym 700 ml
Pris 329 kr
System bolaget Hämta PDF