sv en

Whisky - Irish Whiskey

Powers Gold Label

Powers Distillery grundades i Dublin 1791. I början såldes whiskeyn direkt från fat. Powers blev dock det första destilleriet på Irland att tappa whiskey på flaska för att kunna garantera dryckens kvalitet.

 • Doft

  Utpräglad pot still-karaktär. Toner av vanilj, peppar och honung.

 • Smak

  Pot still-karaktären dominerar med kryddiga toner som balanseras av inslag av honung. Lång eftersmak.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

Powers var dessutom den första whiskeyn i världen som introducerade miniatyrflaskan – en flaska som snart tilldelades smeknamnet ”Baby Power”.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500-talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stavas med ett ”e”. Medan skottarna ofta destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger (trippeldestillering).

Trippeldestillerad i pot still och kolonapparat. Råvarorna som används för den irländska whiskey torkas i slutna brännugnar där röken leds bort. Irländsk whiskey blir därför mycket mjukare än sin skotska släkting.

 I dag är Powers den mest sålda whiskeyn på Irland.

Powers Gold Label på Systembolaget

www.powerswhiskey.com

The Powerful, Pot Still Style Irish Whiskey

Volymer

Art. Nr 418
Volym 700 ml
Pris 259 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Detta är receptet på en lättblandad whiskeydrink som toppas med ingefärsöl.

Läs mer