Whisky - Irish Whiskey

Jameson 18yo Limited Reserve

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

 • Doft

  Fruktig doft med söta sherrytoner, päron, choklad, vanilj och toffee.

 • Smak

  Underbart mild och len med komplexa aromer av toffee, sherry, honung, läder, vanilj och nötter som vävs samman i en unik smaksensation. Lång eftersmak med toner av ek, honung, kryddor och toffee.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Jameson's Master Blender, Brian Nation. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Brian Nation, har handplockat den ädla whiskey som utgör Jameson 18 y o Master Selection. Produkten, som är ett exempel på Jameson's tradition att lagra sin whiskey i olorosofat, består av tre olika lagringar: en del medelfyllig pot-still whiskey som ger en nötaktig, rostad ton, en del fyllig pot-still whiskey som bidrar med intensitet och djup, samt ett unikt kolonndestillat som ger produkten dess slutliga elegans och bouquet. Whiskeyn har därefter ”gift sig” på små amerikanska bourbonfat i flera månader.

Jameson 18 y o Master Selection är en raritet och varje flaska är individuellt numrerad.

Jameson 18 yo Limited Reserve finms i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.jamesonwhiskey.com

Triple distilled, twice as smooth, one great taste

Volymer

Art. Nr 71126
Volym 700 ml
Pris 939 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey. Jamesons whiskey är en medelfyllig, mjuk, smakrik och fruktig whiskey med viss sötma. Exceptionellt mjuk med lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad. Här är receptet på en uppfriskande whiskeydrink som innehåller både äpple och lime!

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger

Läs mer