sv en

Vin - Rött

Confradeiro Tinto

Sogrape Vinhos är ett familjeorienterat företag med internationell utblick. De fokuserar på att producera viner av bästa kvalitet, med stor innovation och är måna om att utveckla det portugisiska varumärkt globalt.

 • Färg

  Klar, rubinröd

 • Doft

  Intensiv och komplex doft av blommor, röd frukt och varma kryddiga toner i harmoni med ek.

 • Smak

  Den röda frukten dominerar på smaken i harmoni och balans med mjuka tanniner och en perfekt balanserad syra. Lång elegant eftersmak.

 • Passar till

  Perfekt till rött kött, kyckling, mogna ostar och rätter med rökt sidfläsk

 • Land

  Portugal

 • Region

  Douro, DOP Douro

 • Druva

  Toruriga nacional, touriga franca, tinta roriz

 • Alkoholhalt

  13%

 • Årgång

  2012

Sogrape Vinhos föddes ur viljan och modet hos en grupp vänner i en svår ekonomisk- och politiska miljö 1942. De beslöt sig för att satsa allt på en visionär man med en stor vision. Att skapa och utveckla ett innovativt vinföretag med en skillnad, ett företag som skulle främja portugisiska viner i en global värld.

Denna vision tillhörde Fernando van Zeller Guedes, vars karaktär och kraftfulla personlighet banade väg för en lyckad satsning. En satsning som många från början trodde var dömt att misslyckas. Men Fernandos enastående framsynthet resulterade i ett av de första globala portugisiska vinvarumärkena - Mateus Rosé. Ett vin som idag säljs i över 120 länder.

Viljan att förnya och med en ambition att göra saker annorlunda med respekt för traditioner, värderingar, etik och ansvar markerade födelsen av en organisation som har visat sig kunna bevara sin grundares vision och anpassa sig till dagens föränderliga tider. I dag leds Sogrape av tredje generationen och är allt närmare sin grundares mål: att föra ut portugisiska vinvarumärken av världskvalitet.

Till Confradeiro Red handplockades speciellt utvalda druvor från Douro. Efter en mjuk pressning och avstjälkning fick druvorna macerera (urlakas) innan jäsningen startade. En intensiv maceration ihop med pumping over skapar ett kraftigt och smakrikt vin. Efter jäsning inkl malolaktisk jäsning läggs den utvalda blandningen på rostfria tankar över vintern. Under den här perioden tar man tillvara på de naturliga förutsättningarna av den låga temperaturen och en naturlig klarning av vinet börjar när partiklarna sätter sig. Vinet ligger sedan 12 månader på franska ekfat innan vinet buteljeras. Vinmakare är António Braga.

"Njutning, inspiration och ansvarsfullt drickande"

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment
Volym 750 ml
Hämta PDF