Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1865 Syrah Limited Edition_5793
Nöt
Chark
Lamm

Vin > Rött

1865 Syrah Limited Edition

244 kr,
art.nr. 79510

Vinerna med varumärket 1865 ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Elqui Valley

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Syrah

 • Doft

  Stor, fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, choklad, kaffe och örter.

 • Smak

  Mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, choklad, eneträ och kaffe.

 • Passar till

  Passar mycket bra till kötträtter, gärna grillat lamm, nöt eller vilt. Även ett trevligt sällskap till en tallrik charkuterier.

Druvorna till 1865 Limited Edition kommer från det nya och mycket intressanta Elqui Valley i norra Chile. Här var Viña San Pedro lite av pionjärer och planterad vindruvor redan 1998 för att hitta ny och spännande terroir. I området är det lägre tempratur med influenser från havet vilket ger eleganta och strukturerade viner med hög syra och fräsch frukt.

Druvorna till 1865 Limited Edition handplockas under den sista veckan i maj. Vinet får sedan genomgå en sju dagar lång kallmaceration (urlakning) för att maximera smak och struktur. Efter det får vinet jäsa med speciellt utvalda jäststammar och under kontrollerad temeperatur mellan 28-29 grader. Musten får sedan ligga och macerera i ytterligare 30 dagar i specialframställda tunnor på 15 000 liter för att balansera upp vinet. Vinet lagras sedan under 14 månader på franska ekfat.

1865 Syrah Limited Edition finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet i din butik eller på Systembolagets hemsida.

www.sanpedro.cl